Vânzările de mașini în Franța au scăzut dramatic cu 93%, după intrarea țării în carantină!

182

După ce majoritatea țărilor din Europa au intrat în carantină, iar locuitorii acestora au voi să iasă din casă doar pentru a merge la muncă sau în caz de urgență, piața auto europeană se pregătește de un declin tragic al vânzărilor, pentru următoarele luni!

Primele estimări indică o scădere de 30% a înmatriculărilor în Olanda, însă cel mai mare declin vizează Franța, potrivit estimărilor realizate de compania Autoviza, care se ocupă cu furnizarea de rapoarte pentru vânzarea de mașini.

În această ordine de idei, Autoviza informează că, în Franța s-au vândut în medie 3.596 de mașini noi pe zi în perioada 1-16 martie și doar 254 de vehicule noi pe zi după 17 martie, ziua în care Franța a intrat în carantină.

Acest lucru înseamnă, o scădere a pieței auto după 17 martie de 93% comparativ cu prima jumătate a lunii.

„Cu siguranță exista un colaps al cererii. Carantina a impus practic interzicerea posibilității de a merge la dealeri, iar toate uzinele din Europa sunt închise”, spun oficialii Plate-Forme Automobile, o entitate care reprezintă interesele industriei auto din Franța.

O scădere similară se înregistrează și pe piața mașinilor second-hand, acolo unde francezii au cumpărat în medie 3.622 de mașini second-hand pe zi după 17 martie, în scădere cu 78% de la media zilnică de 16.304 unități în prima jumătate a lunii.

Tot în această săptămână, Ministerul Economiei din Franța a anunțat că anticipează o scădere de 80% – 85% a veniturilor obținute de constructorii auto din vânzarea de mașini.

NICIUN COMENTARIU