Vechiul Saab 9-5 renaşte în China

22

Vechiul Saab 9-5 renaşte în China

În anul 2009 concernul General Motors a vândut oficialilor de la Beijing Automotive Industry Holdings (BAIC) toată tehnologia îmbătrânită a suedezilor de la Saab, aflaţi pe atunci într-o luptă asiduă pentru supravieţuire.

Asiaticii au decis să se folosească de oportunităţi la maximum şi au investit în tehnologia oferită de General Motors astfel încât să ne prezinte la Shanghai un model bazat pe vechiul 9-5 Aero.

Poartă numele BAIC Shenbao D-Series Aero şi propune un design modificat complet, păstrând totodată proporţiile bătrânului suedez. Aero se evidenţiază prin grila proeminentă cu contur cromat, blocurile optice ascuţite cu lumini LED integrate, spoilerul spate cu deflector şi patru ţevi de eşapament cromate. Respectivele modificări aerodinamice au reuşit să reducă valoarea coeficientului aerodinamic până la 0.28.

Sub capotă însă, chinezii de la BAIC au pregătit un motor supraalimentat de 2.3 litri, capabil să dezvolte 350 de cai putere şi 500 de Nm!, valori suficiente pentru a putea accelera de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 6 secunde.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ