Cultură automobilistică – un termen și o noțiune încă necunoscută moldovenilor și care nu cred că va fi asimilată prea curând. Ceea ce în țara noastră este considerată o vechitură, în restul lumii este un obiect de colecție.

Un astfel de ”obiect”, sau cum obișnuiesc să îi spună unii, mijloc de transport la care nu trebuie de închinat și de venerat, a fost vândut recent în Marea Britanie, pentru o sumă uriașă de 60.000 de euro. Casa de licitații Silverstone Auctions a demonstrat încă o dată că mașinile din anii 90, deja pot fi trecute cu succes în lista ”comorilor” de mai târziu.

Deși este un simplu BMW E30 325i, produs în anul 1991, echipat cu un motor de 2.5 litri și dotat cu un pachet aerodinamic M-Technik 2 (ămpăk), doritori de-al vedea în garajul lor au fost mai mult decât suficienți. Astfel se explică și suma de vânzare la care s-a ajuns.

A fost condus pentru numai 10.933 de kilometri în ultimii 28 de ani.

Sedanul cu două uși, numit deseori coupe, se prezintă într-o stare impecabilă, cu piese originale 100%, fără intervenții în el și se pote mândri cu o listă bună de dotări, printre care se numără suspensia sport, motorul de 170 PS, diferențialul cu alunecare limitată LSD și transmisie manuală cu cinci trepte, geamuri electrice, trapă, scaune sport, geamuri spate de tip butterfly.

La ora actuală, este cel mai scump BMW Seria 3 în caroseria E30, non M, vândut vreodată. Cu atât mai mult, cât vorbim de un automobil cu volanul pe dreapta!

Cultură auto, termen în engleză, neoficial: The obsession of teens, or adults, with cars. Originated in the 1950’s and carried into nowadays, car culture is the religion all „car guys”pray to.

NICIUN COMENTARIU