Veste tristă pentru fanii Volkswagen! După 70 de ani de producție, era modelului Beetle se sfârșește

111

Volkswagen Bettle a apărut pentru prima dată în anul 1938 cu denumirea Kafer. Modelul a fost construit special la comanda lui Adolf Hitler, care a ordonat să fie proiectat un automobil accesibil și fiabil. Astfel pe piață a apărut legendarul model compact care pe parcursul a 70 de ani a fost asamblat în peste 21 de milioane de unități.

Din păcate, nimic nu e veșnic, astfel, compania Volkwagen a anunțat recent că se pregătește de lansarea unei ultime ediții speciale pentru modelul Beetle, înainte ca acesta să coboare de pe linia de asamblare, la sfârșitul generației actuale. Versiunea Beetle Final Edition, va fi lansată în anul 2019, tot atunci și se va încheia producția modelului.

Confirmarea zvonurilor a venit din partea Volkswagen America. Reprezentanții companiei ai specificat că în ultimul an de producție a modelului vor fi prezentate două versiuni speciale: Beetle Final Edition SE și Beetle Final Edition SEL.

“Pierderea modelului Beetle după trei generații și aproape 70 de ani de activitate va stârni emoție în rândul fanilor devotați Beetle. Va urma un an de evenimente care vor celebra unul dintre cele mai importante modele din istorie, înainte ca producția să fie încheiată în iulie 2019,” a declarat președintele și CEO al Volkswagen Group of America, Hinrich J. Woebcken.

Departamentul de cercetare și dezvoltare al constructorului german, a declarat prin intermediul șefului Frank Welsch că, producția lui Volkswagen Beetle va fi sistată, ba mai mult, modelul nu va mai primi vreun succesor. Potrivit spuselor oficialului, în schimbul lui Beetle, gama modelelor Volkswagen va fi completată de versiunea de seriea conceptului ID Buzz. EV-ul va apărea în anul 2022, va fi pur electric și va oferi funcții autonome.

VW Käfer Faltdach (Baujahr 1956, rechts) und VW Käfer Cabrio, Retro Classics Bavaria (08. – 10.12.2017). NürnbergMesse, Retro Messen, Messe, Oldtimer / Oldtimermesse / klassische Autos / Autoausstellung, Nürnberg (D). *** VW Beetle folding roof year of construction 1956 right and VW Beetle Convertible Retro Classics Bavaria 08 10 12 2017 NürnbergMesse Retro Trade fairs Fair Oldtimer Oldtimermesse classic cars Motor Show Nuremberg D

NICIUN COMENTARIU