Vezi cum arata primul Mercedes-Benz E-class!

284
Mercedes Benz E Class 2016

Actualul Mercedes-Benz E class și-a făcut apariția în țară la doar o lună de la lansarea europeană. Mașina vine să impună noi standarte în clasa sa și a reușit să cucerească multe inimi.

La moldoveni, E classul se asociază cu fiabilitatea, rafinamentul și luxul. Esta mașina la care visează mulți din noi dar puțini și-o pot cumpăra.

Primele Mercedes-uri au ajuns în Moldova abia după destrămarea Uniunii Sovietice, atunci cînd s-au deschis hotarele. Moldovenii au asaltat piețile Germaniei, Olandei și altor țări europene cumpărînd la greu mașini la mana a doua, care erau net superioare celor de producție sovietică și accesibile ca preț. Printre ele, se regăsea și Mercedes-ul, iar cel mai solicitat era Mercedes-Benz E class în caroseria W123 lansat pe piață în 1976. Mulți consideră această caroserie ca fiind cea mai reușită dar și cel mai bun Mercedes al tuturor timpurilor.

Mercedes-Benz E-class W123 -
Mercedes-Benz E-class W123 – 1976-1985

La sfirșitul anilor 80, o nouă generație, cu indexul caroseriei W124, a intrat pe piață și în scurt timp a devenit bestseller în clasă. De atunci și pînă la actualul model au mai apărut 3 generații care erau și continuă să fie foarte solicitate pe piață. Puțini însă cunosc cum arăta primul E class și cum acesta a evoluat pînă acum.

Mercedes-Benz E-class W124

Mai jos, v-am pregătit un filmuleț realizat de cei de la Mercedes cu o mică incursiune în istoria acestui model.

Vizionare plăcută.

NICIUN COMENTARIU