Vezi Golf-ul săracilor. Află cât costă și ce oferă noul MK8 în versiunea de bază

935

Vânzările noului Golf 8 au debutat în Germania încă din luna decembrie a anului trecut 2019. Doar că la acea vreme, erau disponibile doar mașini în versiunea de echipare ”medie”, Life. Acum însă a apărut și varianta mai săracă!

Alături de modelele din complectația Life, au apărut și cele de bază sau de top, Style. Ce oferă Golf-ul în varianta cea mai simplă și câți bani costă, aflați în cele ce urmează. Doar că de la bun început, trebuie mențioat că simplu, este totuși cam greu de numit.

Iar asta deoarece chiar și în versiunea standard, noul Volkswagen Golf 8 include deja șase airbag-uri, sistem de climatizare și nu doar AC, sistem de infotainment, volan multifuncțional, buton start/stop motor, sistemul de frânare automată și frână de mână electromecanică.

Nici urmă de ceasuri de bord cu ace simple. În comparație cu E-Class, care în versiuni mai simpliste are ceasuri de bord cu cadrane și ac, Golf-ul vine deja echipat cu display digital, doar că fără posibilitatea configurării individuale.

Pe exterior, ”Golf-ul săracilor” este trădat de jantele de 15 inch, din fier și înfrumusețate cu capace și farurile cu reflectoare și becuri halogen, unde doar luminile de zi sunt LED.

Cu toate astea generația a opta este primul Volkswagen care adoptă tehnologia Car2X, cu ajutorul căreia mașina poate face schimb de date cu alte automobile sau sisteme de infrastructură, în raza de 800 de metri.

Pe partea de motorizări, Golf-ul simplist oferă la alegere unul din două motoare. Propulsorul pe motorină, 2.0 TDI oferă 115 cai putere și este cuplat cu o cutie de viteze manuală. Prețul unui asemenea model este de 25.630 de euro.

Pentru adepții motoarelor pe benzină există unitatea în trei cilindri de 1.0 litri volum și 90 de cai putere. Aceasta este și mai accesibilă și va fi vândută pentru mai puțin de 20.000 de euro.

Următoarele în gamă urmează complectația life, cu bord digital customizabil, jante din aliaj de 16 inch, scaune frontale cu suport pentru coloana vertebrală (reglabil), cotieră față, sistem de infotainment cu funcții adiționale și încă vreo câteva mărunțișuri.

La alegere sunt deja motoarele de 1.5 TSI în varianta de 130 și 150 de CP, cuplate fie la transmisia manuală fie cu DSG. Dieselul de 2.0 litri și 115 CP tot este prezent aici, dar se poate opta și pentru versiunea de 150 CP a aceluiași motor. Din nou, cutie mecanică sau DSG, la alegere. Prețurile încep de la 26.460 euro și 28.105 euro.

Și, vârful de iceberg, Golf Style, vine cu scaune față mai confortabile, cel al șoferului are și funcția de masaj, lumini ambientale ce pot fi setate în 30 de variații de culori, sistem de climatizare pe trei zone, PDC, faruri adaptive, cruise control, ornamente cromate și jante de 17 inch.

Prețurile pentru Style încep de la 28.735 de euro, iar motorul de bază aici este 1.5-ul TSI de 130 CP. Producătorul german va completa oferta mai târziu cu modelul GTI dar și cu versiuni hybrid ale aceluiași model.

NICIUN COMENTARIU