Compania BMW a prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles varianta decapotabilă a sportcarului i8, care a primit denumirea de i8 Roadster. Totodată sportiva a mai adăugat şi 12 cai putere.

Roadster-ul a fost dotat cu un acoperiş din material, care în caz de deschidere se ascunde exact în locul în care versiunea cu hard top, are bancheta din spate. Mecanismul acoperişului lucrează cu ajutorul unui motoraş electric şi permite rabatarea acestuia până la viteza de 50 km/h.

Decizia de a renunţa la bancheta din spate, a permis şi mărirea portbagajului, care în BMW i8 Roadster începe îndată după scaunele din faţă şi are un volum de 92 de litri. Caroseria nouă se mai deosebeşte de coupe prin setări diferite de suspensie şi jante cu diametrul de 20 de inch.

Odată cu apariţia roadsterului, toată gama de variaţii a modelului i8, a primit modificări ale sistemului hybrid. În special, capacitatea sistemului de baterii a crescut de la 7.1 la 11.6 kWh, iar puterea motorului electric instalat pe axa din faţă a adăugat 12 CP şi acum numără 143 de cai putere. Benzinarul de 231 CP instalat pe i8 nu a suferit careva modificări, astfel puterea totală a sportivei numără 374 cai putere.

De la 0-100 km/h varianta coupe al lui BMW i8, accelerează în 4.4 secunde, Roadster-ul întârzie puţin şi înregistrează un timp de 4.6 secunde. Viteza maximă pentru ambele vehicule este limitată electronic la pragul de 250 km/h. La capitolul autonomie, Roadsterul poate parcurge circa 53 km iar varianta coupe aproximativ 55 km, în dependenţă de stilul de condus.

Vânzările noului BMW i8 Roadster vor începe în luna mai a anului 2018.

NICIUN COMENTARIU