Vezi poze reale cu noul BMW X2, expus la Salonul Auto Nord American

207

X1, X3, X4, X5, X6, şi acum X2, este cel mai proaspăt reprezentant al gamei de crossovere de la BMW, adus în faţa publicului de la NAIAS! Micuţul off-roader urban, a debutat în urmă cu câteva luni, acum însă a putut fi văzut pe viu.

Iar în pozele surprinse la salon, X2-ul arată chiar drăguţ, imitând proporţiile şi forma caroseriei lui X4 şi X6, dar rămânând a fi mai mult un hatchback cu garda la sol mărită. Construit pe platforma UKL, X2 este mai micuţ decât X1 cu circa 7 cm pe înălţime şi 8 cm pe lungime. Acesta va concura cu Mercedes-Benz GLA, urmând ca X1 să se bată la egal cu GLB, model care va ieşi pe piaţă ceva mai târziu.

Şi dacă în Europa, bavarezul v-a fi întâmpinat cu aplauze furtunoase, atunci reacţia clienţilor din SUA este deocamdată greu de intuit. Peste oceane, preţul lui BMW X2 începe de la 38.400 de dolari pentru modelul echipat cu un motor pe benzină de 2.0 litri volum, ce dezvoltă 228 CP şi 349 Nm de cuplu motor. Herghelia de cai putere va pune în mişcare maşina prin intermediul transmisiei automate cu opt rapoarte şi a sistemului de tracţiune integrală xDrive.

Foto: carscoops.com

NICIUN COMENTARIU