Într-un episod al celui mai proaspăt show auto, The Grand Tour, aţi putut vedea o cursă de accelerare între un Nissan Patrol şi un Porsche 918 Spyder. Şi pentru că rezultatul i-a uimit pe toţi, astăzi vedeţi îndeaproape, ce ascunde SUV-ul care a îngenuncheat hypercarul din Stuttgart.

După cum vă puteţi da bine seama, un Nissan Patrol, aşa cum l-a echipat uzina mamă, nu va putea face faţă niciodată unui supercar cum este Porsche 918 Spyder. Însă nu şi dacă în el şi-au băgat nasul un grup de ingineri şi pasionaţi de tuning auto, care ştiu cum să transforme visele în realitate. Dar ce exact au meşterit, vedeţi chiar în cele ce urmează.

Pentru a putea transforma un Patrol într-un supercar killer, trebuie să iei mai întâi un alt supercar, peste care să îmbraci „uniforma” SUV-ului. Sau, poate invers? Oricare nu ar fi procedura, aflaţi că sub panourile de caroserie, dar şi dedesubt, sunt toate maţele unui Nissan GT-R, sportiva supremă a niponilor care ştim noi bine că nu are limite la tuning.

Aşadar, pornind de la motor, suspensie, frâne, transmisie şi tot ce se poate demonta de pe un GT-R, a fost dat jos şi pus pe Patrol. Bineînţeles s-au făcut şi o serie de îmbunătăţiri, pentru ca numărul de cai putere să depăşească aproape de două ori cifra de fabrică. Unitatea V6 a primit noi interne, care au contribuit la mărirea volumului motor până la 4.1 litri, iar puterea totală se ridică la cel puţin 900 CP.

Cândva, acest Patrol era un sleeper, acum însă toată lumea îl recunoaşte după ce a fost star-ul emisiunii The Grand Tour! ŞI apropo, maşina circulă pe străzi aşa cum o vedeţi şi aici, încălţată în anvelope street legal, dar care îşi au rolul lor într-o acceleraţie fulgerătoare de la zero la…300…
Apropo, SUV-ul a bătut şi multe modele de GT-R, chiar dacă împart aceeleaşi tehnologii!

 

 

NICIUN COMENTARIU