Într-o nouă adresare către cetățeni, șeful Inspectoratului General al Poliției, îndeamnă cetățenii să nu dea mită polițiștilor! Astfel, domnul Alexandru Pînzari speră să pună capăt corupției.

Deci dacă până acum ai dat mită, de astăzi ești încurajat să nu o mai faci! Nu de alta dar riști să te pomenești cu o pedeapsă penală iar asta doare și mai mult decât amenda pe care urma să o primești. Încerc să nu fiu ironic, dar, autoritățile cred că au întârziat cu zeci de ani de zile, în lupta cu corupția.

Până la urmă, acest fenomen, este încurajat nu doar de către cetățeni, dar și de către cei ce activează în instituțiile de stat, pornind de la polițiști și terminând cu demnitari și persoane cu funcții înalte.

Cel mai dramatic este faptul că, tot POLIȚIȘTII, sunt trimiși la ”colectat” bani și procese verbale, lucru cunoscut și conștientizat de către marea majoritate a cetățenilor. Poate ar fi timpul să se creeze și condițiile necesare, pentru a nu stimula acest virus, în loc de spoturi video?

Totuși, dacă vă doriți cu adevărat să avem o țară lipsită de corupție, respectați legea, măcar de dragul de a nu fi penalizați și pentru a nu da mită, dacă nu pentru siguranța dvs și a celor din jur! Nu încălcați și nu veți fi trași la răspundere! Iar dacă remarcați o abatere în comportamentul poliștilor, nu ezitați să o comunicați, toleranța și indiferența nu ne va aduce roadele necesare.

Multă baftă și numai drumuri bune să aveți!

NICIUN COMENTARIU