Recent, a apărut un material video care arată cum funcționează în realitate eleronul neobișnuit a hypercarului produs în Danemarca, Zenvo TSR-S. Acest element activ de aerodinamică are două axe de înclinare, adică el e capabil să schimbe nu doar unghiul de atac dar și să se încline în direcția în care virează bolidul.

Construcția și modul în care lucrează acest eleron, permite obținerea unei forțe de apăsare sporite și creează efectul unui stabilizator aerodinamic. Atunci când eleronul se înclină, forta de apasare scade cu doar trei la sută, dar în acest caz apare puterea transversală, valoarea cărei ajunge la 30% față de cea verticală.

Zenvo TSR-S se situează între modelele TS1 GT și TSR. Vehiculul care a primit aprobarea de a fi folosit pe drumurile publice, este echipat cu un motor V8 de 5,8 litri volum, împodobit cu două compresoare mecanice. Trenul de propulsie este capabil să livreze 1.193 de cai putere și 1.100 Nm cuplu motor. Accelerarea lui TSR-S de la 0-100 km/h, durează doar 2,8 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la aproximativ 325 de kilometri pe oră.

NICIUN COMENTARIU