(VIDEO) Audi RS Q8, oficial cel mai rapid SUV pe Nurburgring! A bătut chiar și Nissanul GT-R

1920
Audi RS Q8 Nurburgring Record

Deși încă nu a fost ”promovat” oficial în gamă și chiar dacă se poziționează ”mai jos” decât un Lamborghini Urus, viitorul Audi RS Q8 deja și-a însușit un titlu destul de răsunător.

În cadrul unor teste pe Nurburgring, Audi RS Q8 a reușit să obțină un timp record pe circuit, parcurgând faimosul traseu în doar 7 minute, 42.253 secunde! Probabil că aceste cifre nu vă spun prea multe însă aflați că astfel a fost depășit recordsmenul Mercedes-AMG GLC 63 S, cu puțin sub 7 secunde! Credeți-mă, în lumea curselor 7 secunde sunt o diferență enormă.

Printr-o comparație, SUV-ul din Ingolstadt este la fel de rapid cât un Lamborghini Murcielago SuperVeloce, mai rapid decât un Nissan GT-R, Ferrari 599 GTB, Porsche Taycan, etc.

Vezi aici lista timpilor record înscrise oficial pe circuitul de la Nurburgring.

Ce face atât de rapid noul model? Același motor V8 de 4.0 litri, twin-turbo, ce livrează 600 PS și 800 Nm de cuplu motor, îi permite SUV-ului să accelereze de la zero la prima sută în 3.8 secunde, iar viteza maximă depășește pragul de 300 km/h.

Însă pe lângă motor, sunt alte o sumedenie de soluții inginerești care ajută acest imens coupe, să stea lipit de asfalt și să pună fiecare unitate de cai putere pe roți. Solușii și trucuri despre care vom afla mai multe foarte curând, după prezentarea oficială.

NICIUN COMENTARIU