Bentley Bentayga este considerat la ora actuală cel mai luxos şi mai împopoţonat SUV de serie pe care îl poţi cumpăra cu bani, bani grei de fapt. Însă rivalul său, tot englezoi din naştere, nu este chiar atât de inferior ba chiar mai opulent şi poate mai apreciat de către unii.

Şi dacă la capitolul preferinţe, dotări şi aspect, lucrurile sunt discutabile, atunci cel puţin ca şi performanţe pot fi comparate direct, ceea ce au şi făcut jurnaliştii publicaţiei AutoExpress. Iată ce avem pe foaie. Bentley Bentayga, cel mai scump automobil din test, vine cu o herghelie de 600 CP şi 900 Nm de cuplu motor, cu care accelerează de la zero la prima sută în numai 4.1 secunde, iar viteza maximă atinsă se ridică la 301 km/h.

De cealaltă parte Range Rover-ul se poate lăuda cu puţin peste 500 de cai putere şi numai 625 Nm. Cu sprintul de la zero la o sută se descurcă un pic mai greu, de fapt cu mult mai greu, în 5.4 secunde şi viteza maximă ajunge la 225 km/h (am verificat, 222 km/h cu trei pasageri). Diferenţa zic eu este copleşitoare, practic nici nu mai are sens să le mai forţezi motoarele, însă Bentley-ul este mai greu cu 112 kg faţă de Range Rover, iar greutatea uneori îşi spune cuvântul.

O fi aşa sau nu, vedem în cele ce urmează.

NICIUN COMENTARIU