După ce a apărut în câteva poze spion, pe mai multe siteuri auto din toată lumea, iată că de curând BMW a lansat oficial, cel mai nou model X3. SUV-ul a ajuns la cea de a treia generaţie şi este pregătit să înfrunte concurenţa.

Noul X3 vine cu un design absolut diferit, cu forme un pic mai rotunginte pe partea frontală, dar în continuare, suficient de colţuros şi de agresiv pe posterior. Caracterul sport al maşinii a fost păstrat, iar ca să fie şi mai convingător, designerii au „umflat” un pic pasajele roţilor şi forma aripilor, subliniindu-i astfel silueta.

Spre deosebire de predecesorul său, rivalul lui Q5 de astăzi, este aparent mai sigur pe sine şi denotă o maturizare în plan de prezenţă scenică. SUV-ul a crescut şi în dimensiuni, măsurând

La interior, BMW X3 a încorporat cu succes idei şi trăsături de design împrumutate de pe noul Seria 5 G30, ceea ce se poate observa cu ochiul liber în special dacă privim consola centrală şi panoul de control al sistemului multimedia ori cel al sistemului de climatizare.

Viitorii clienţi ai lui X3 vor putea alege din trei versiuni de echipare, xLine, Luxury Line şi M Sport, dar şi câteva versiuni de motorizare. Vârful de gamă însă va fi X3-ul din gama M Performance.

Platforma pe care este construit noul BMW X3 va fi preluată ulterior de X4, model planificat pentru debut anul viitor.

BMW X3 M40i, este pus în mişcare de unitatea de 3.0 litri twin-turbo, arhicunoscută pe o gamă largă de modele BMW şi care în caroseria lui G01, produce în jur de 360 cai putere şi 500 Nm de cuplu motor. Acesta face pereche cu transmisia automată cu opt raporte, steptronic şi sistemul de tracţiune integrală xDrive. În această combinaţie X3-ul M40i garantează un sprint de la zero la prima sută în 4.8 secunde, având viteza maximă limitată la 250 km/h şi înregistrează un consum mixt de 8.2-8.4 litri la sută. Preţul de start în Moldova pentru această versiune este de 54.854 de euro.

Încă de la lansare vor fi disponibile trei motorizări pe benzină şi două pe motorină, cu performanţe cuprinse între 184 CP şi 360 (vezi mai sus M40i). Toate însă vor beneficia de aceeaşi cutie de viteze oferită standard, Steptronic, în opt trepte. În ţara noastră însă, singurul model pe benzină oferit deocamdată este X3-ul xDrive30i, al cărui preţ începe de la 39.642 de euro. În tabăra motoarelor diesel avem versiunile xDrive20d şi xDrive30d, al căror preţ porneşte de la 40.730 de euro şi 52.018 euro respectiv.

BMW oferă pe noul model o gamă largă de opţionale, cum sunt geamurile frontale cu protecţie acustică, sistemul Driving Assistant Plus cu funcţie de condus semi-autonomă, sistemul de control prin gesturi şi Intelligent Voice Assistant, BMW CoPilot, Active Cruise Control, Lane Change Assistant, BMW Display Key şi încă multe altele.

Dacă e să dăm crezare zvonurilor, bavarezii promit chiar şi un BMW X3 M, capabil să pună pe roţi peste 400 de cai putere şi fiind astfel primul X3 lucrat în totalitate de către inginerii diviziei de performanţă BMW Motorsport.

NICIUN COMENTARIU