(VIDEO) Cel mai rapid Ferrari de stradă, construit vreodată, atinge 100km/h în 2.5 secunde!

144

În lumea mașinilor de milioane de euro și mii de cai putere, Ferrari vine cu un supercar nemilos, gata să spargă tiparele la viteze mult mai mari și prețuri mult mai mici.

Noul Ferrari SF90 Stradale este ultima creație a constructorului italian de automobile și totodată este și cea mai rapidă. Sportiva, a fost prezentată recent în Maranello și iată care sunt cele mai importante detalii de știut.

Este un hybrid! Folosește un motor V8 de 4.0 litri (769 hp, 3990cmc), turbo-aspirat și două motoare electrice alimentate de baterii de 7.9kWh. Acest tandem accelerează supercarul de la zero la prima sută la oră în 2.5 secunde, iar până la 200 km/h ajunge în 6.7 secunde. Puterea sumară a motoarelor ajunge la 986 cai putere.

Motoarele electrice animează roțile punții față, fiind individual atașate jantelor, în timp ce V8-ul lucrează armonios cu puntea spate. Asta ar însemna că avem de-a face cu un Ferrari cu tracțiune integrală!

În regim full electric, poate parcurge o distanță de până la 25 de kilometri, asta dacă vrei să fie complet silențios și aproape invizibil. Zic aproape invizibil pentru că este practic imposibil să nu remarci un Ferrari, cel puțin pentru că e roșu.

Transmisia este la fel nouă, adică una de model vechi dar revizuită și modificată, ceea ce o transformă în una ”nouă”. Are opt rapoarte și poate opera schimbul de trepte în numai 200 de milisecunde.

Interiorul este în măsură de spartan și aduce foarte puține tehnologii de ultimă oră, printre acestea numărându-se display-ul central de 16-inch, care găzduiește practic tot sistemul de infotainment, alături de sistemul HUD (head-up display). Italienii nu s-au dus prea departe în era modernă și au păstrat foarte multe butoane fizice, atât de esențiale în controlul deplin al mașinii.

O altă curiozitate de știut este numărul de exemplare produs. De fapt, nu se știe câte unități vor fi asamblate, însă cei de la Ferrari au spus că vor fi cu una mai puține decât sunt cerute pe piață!

NICIUN COMENTARIU