La început de weekend, pe rețelele de socializare a devenit virală o postare în care se povestea despre drumul așternut aiurea peste noroi din satul Vărvăreuca. Conform internauților stratul de asfalt a fost pus pe o suprafață nepregătită și cu un strat extrem de subțire, astfel încât putea fi desprins de pâmând la o simplă atingere cu degetul!

Imediat după ce au fost postate imaginile și materialul video de la locul cu pricina, mai mulți jurnaliști au încercat să cerceteze cazul, unii chiar luând la întrebări Primarul satului, despre delarațiile căreia puteți citi în articolul anterior al redacției noastre, aici.

Cazul cu drumul făcut aiurea a avut un impact atât de mare, încât ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a decis să meargă la fața locului și să inspecteze personal cazul.

În urma vizitei sale, oficialul a postat pe pagina sa oficială de Facebook un material video filmat în timpul vizitei sale și un mesaj pentru cetățeni.

”Situația drumului din localitatea Vărvăreuca – atât de vehiculată zilele trecute pe rețelele de socializare.
Ieri am fost la fața locului, să mă asigur că totul este bine, că de fapt situația e total alta, iar speculațiile sunt doar speculații și motivul acestora noi îl cunoaștem. Drumul este de fapt gata în proporție de doar 20%. Acesta este strat de egalizare, 2 m de la margine se taie anume pentru a egaliza. Lucrările sunt făcute calitativ, în termen și parțial, din resursele antreprenorului, care a considerat necesar să efectueze lucrări suplimentare pentru a asigura o calitate înaltă a lucrării finale. Am discutat ieri cu ASD, antreprenorul, executorii, primarul din sat și oamenii de pe loc.
O să merg personal și când porțiunea va fi dată în exploatare, doar după ce trece expertiza laboratorului Administrației de Stat a Drumurilor și voi verifica lucrările și grosimea stratului de asfalt.
În rest – imaginile vorbesc de la sine.
O zi frumoasă să avem cu toții și o săptămână productivă, cu mai multă muncă și mai puține intrigi și speculații!”, a scris Gaburici.

Situația drumului din localitatea Vărvăreuca – atât de vehiculată zilele trecute pe rețelele de socializare. Ieri am fost la fața locului, să mă asigur că totul este bine, că de fapt situația e total alta, iar speculațiile sunt doar speculații și motivul acestora noi îl cunoaștem. Drumul este de fapt gata în proporție de doar 20%. Acesta este strat de egalizare, 2 m de la margine se taie anume pentru a egaliza. Lucrările sunt făcute calitativ, în termen și parțial, din resursele antreprenorului, care a considerat necesar să efectueze lucrări suplimentare pentru a asigura o calitate înaltă a lucrării finale. Am discutat ieri cu ASD, antreprenorul, executorii, primarul din sat și oamenii de pe loc. O să merg personal și când porțiunea va fi dată în exploatare, doar după ce trece expertiza laboratorului Administrației de Stat a Drumurilor și voi verifica lucrările și grosimea stratului de asfalt. În rest – imaginile vorbesc de la sine. O zi frumoasă să avem cu toții și o săptămână productivă, cu mai multă muncă și mai puține intrigi și speculații! Bună dimineața tuturor!

Опубликовано Chiril Gaburici Понедельник, 23 июля 2018 г.

 

NICIUN COMENTARIU