(VIDEO) Donald Trump s-a primblat cu limuzina pe circuit pentru a inaugura celebra cursă Daytona 500!

1771
President Donald Trump and first lady Melania Trump ride in the presidential limousine as they take a pace lap ahead of the start of the NASCAR Daytona 500 auto race at Daytona International Speedway in Daytona Beach, Fla., Sunday, Feb. 16, 2020. (Saul Loeb/Pool Photo via AP)

Așa cum a și promis, Donald Trump s-a dat pe circuitul de la Daytona cu limuzina prezidențială. Vehiculul blindat de circa 9 tone a dat un tur de pistă, urmat de vehiculele de concurs,pentru a inaugura celebra cursă Daytona 500.

Cursa de la Daytona marchează debutul sezonului NASCAR. Președintele Donald Trump și soția sa, Melania, s-au oprit acolo în drum spre Washington D.C., după un weekend petrecut în casa lor de vacanță din Palm Beach, Florida.

Cadillac-ul prezidențial cu proporții impresionante, pentru dezvoltarea căruia SUA a plătit 1.5 milioane de dolari, a rămas, pentru un tur, înaintea mașinilor de concurs. Trump și-a primit noua limuzină în toamna anului 2018, până atunci folosind-o pe cea care a servit drept mijloc de transport și pentru președintele Barrack Obama.

Fiind un secret de stat, nu cunoaștem exact specificațiile tehnice ale limuzinei, însă putem presupune că sub capotă se regăsește motorul diesel Duramax. Limuzina președintelui este supranumită Bestia! Aceasta este însoțită în permanență de ceea ce Serviciile Secrete numesc “Roadrunner”, un SUV Chevrolet Suburban, care este practic un centru informațional pe roți, conectat la un satelit militar.

Mașina cântărește aproximativ 9 tone pentru că vine cu un blindaj cu o grosime de aproximativ 20 de centimetri, iar portierele cântăresc cam cât ușile unui avion Boeing 757. Geamurile având o grosime de circa 15 centimetri.

Suspensia, amortizoarele și jantele îmbrăcate în anvelope runflat sunt unele speciale pentru a putea suporta o asemenea masă. La bord se regăsește o butelie de aer, mașina fiind astfel pregătită și pentru un atac chimic. O spumă specială îmbracă rezervorul de combustibil pentru a elimina riscul de explozie în cazul unui atac cu focuri de armă sau în cazul unui impact.

La Daytona, înainte de a merge pe circuit, Trump a fost cel care a rostit celebrul îndemn “Drivers, start your engines!” Prezența lui Trump a fost însă una cu ghinion pentru piloți. Cursa a fost amânată la scurt timp de la start din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

NICIUN COMENTARIU