(VIDEO) Experiment: Bere, cognac sau vin? Diferite băuturi alcoolice arată indici diferiți la alcooltest!

1993

Folosind un alcooltest certificat și sub supravegherea poliției, jurnaliștii portalului AGORA au decis să facă un experiment pentru a vedea dacă vorbele „o bere nu strică” sau „50 de grame nu se văd la aparat” își au justificarea în viața reală.

Pentru experiment au fost aleși patru voluntari, care în patru zile diferite au consumat bere, vin, coniac și bomboane cu alcool. Nivelul alcoolului în aerul expirat a fost măsurat imediat după consum, dar și la o diferență de 30 și 60 de minute.

Este de reținut! Alcooltestul măsoară nivelul de alcool pur în aerul expirat. Din această cauză, imediat după consum concentrația acestuia este foarte înaltă. După o perioadă de timp, concentrația în aerul expirat scade, dar acest lucru nu este neapărat valabil și în cazul nivelului de alcool în sânge.

În materialul vieo de mai jos pregătit de agora.md putem vedea rezultatul experimentului și să observăm care este concentrația alcoolului în aerul expirat.

Experiment AGORA! Ce a arătat alcooltestul poliției după ce am băut bere, vin, coniac și am mâncat bomboane cu alcool

Folosind un alcooltest certificat și sub supravegherea poliției, AGORA a decis să facă un experiment pentru a vedea dacă vorbele „o bere nu strică” sau „50 de grame nu se văd la aparat” își au justificarea în viața reală. Am ales patru voluntari, care în patru zile diferite au consumat bere, vin, coniac și bomboane cu alcool. Nivelul alcoolului în aerul expirat a fost măsurat imediat după consum, dar și la diferențe de 30 și 60 de minute.REȚINEȚI! Alcooltestul măsoară nivelul de alcool pur în aerul expirat. De aceea, imediat după consum concentrația acestuia este foarte înaltă. După o perioadă de timp, concentrația în aerul expirat scade, dar acest lucru nu este neapărat valabil și în cazul nivelului de alcool în sânge.

Опубликовано Agora.md 8 марта 2018 г.

NICIUN COMENTARIU