Un tânăr suspect în stare de ebrietate narcotică la volan și lipsit de dreptul de a conduce a fost depistat în trafic de angajații INP.

În seara de 4 februarie curent, aproximativ la orele 21:00, inspectorii de patrulare fiind implicați la asigurarea securității circulației rutiere și fluidizarea traficului rutier în orașul Cimișlia direcția spre Comrat, au observat un automobil de model Lexus care se deplasa cu viteză excesivă. Somat legal să stopeze pentru verificare, șoferul automobilului intenționat a accelerat îndreptându-se spre or. Comrat, ignorând cerințele ofițerilor, motiv pentru care inspectorii INP au început urmărirea acestuia.

La scurt timp, conducătorul a fost stopat forțat în orașul Comrat, acesta având un comportament neadecvat și agitat. Supus verificărilor, s-a constat că la volanul mașinii se afla un bărbat în vârstă de 25 ani, originar din Comrat și era privat de dreptul de a conduce orice autovehicul din motiv că a fost depistat în stare de ebrietate la volan.

Totodată, în salonul mașinii a fost depistat un pachet ce avea în interior o masă vegetală de culoare verde, iar comportamentul șoferului era caracteristic unei persoane care ar putea fi sub influența drogurilor. Acest fapt a dat de bănuit inspectorilor și l-au escortat la spital pentru expertiză narcologică, însă acesta a refuzat categoric de a fi supus expertizei.
Ulterior, a fost chemată grupa operativă, iar conducătorul auto a fost condus la Inspectoratul de poliție Cimișlia pentru documentarea cazului.

Menționăm că șoferul este documentat penal pentru refuzul de a trece testul narcologic și contravențional pentru depășirea limitei de viteză, nesupunerea agentului de patrulare și prin faptul că a condus mijlocul de transport fiind privat de acest drept prin hotărârea de judecată.

NICIUN COMENTARIU