VIDEO: Honda Civic Type R şi-a redobândit titlul de cel mai rapid hatch pe Nurburgring!

269
2017 Honda Civic Type R sets new lap record at the Nürburgring

Honda Civic Type R, din generaţia trecută s-a bucurat o vreme bună de titlul de cel mai rapid hot-hatch de serie, care a alergat vreodată pe circuitul de la Nurburgring. Însă iată că germanii, au reuşit să îi fure performanţa, în urmă cu patru luni, unde au debutat cu Golf GTI Clubsport.

Bucuria nemţilor însă nu a durat foarte mult. Constructorul auto nipon era ferm convins că doar Honda Civic Type R este demnă de aşa un titlu astfel că s-au întors în „Iadul Verde” pentru a testa noul model Type R, cel din 2017. Şi se pare că eforturile inginerilor de la Honda nu au în zadar, aşa cum pilotul aflat la volanul maşinii a reuşit să parcurgă circuitul cu un timp de tur de 7 minute şi 43.8 secunde!

În traducere, noua performanţă înregistrată de niponi, ne demonstrează cu Civic-ul Type R de generaţie actuală, este mai rapid cu tocmai 5.5 secunde faţă de GTI-ul Clubsport şi cu 7 secunde mai rapid decât vechiul Type R!

Iar aceste cifre au fost obţinute cu un model pre-producţie, care, conform oficialilor, nu a suferit careva îmbunătăţiri tehnice esenţiale şi este identic cu viitoarele modele de serie. De remarcat totuşi, că japonezii au instalat un rollcage, pentru a spori siguranţa pilotului, dar care însă, nu a influenţat rezistenţa la torsiune a caroseriei şi implicit nu a afectat în vreun fel manevrabilitatea maşinii.

De remarcat că cei de la Honda au folosit anvelope de performanţă proiectate special pentru uzul pe circuit, dar care sunt absolut legale pe drumurile publice (street-legal).

Amintim că noul Civic Type R utilizează serviciile unui propulsor de 2.0 litri, VTEC, turbo-aspirat, care produce în jur de 316 CP (320 PS) şi 400 Nm de cuplu motor. Acesta este cuplat cu transmisia manuală cu şase rapoarte.

NICIUN COMENTARIU