Dacă ați deschis știrea înseamnă că vă interesează și un răspuns. Ei bine, doar în acest weekend, 61 conducători auto au fost prinși în stare ebrietate la volan. Operațiunea a s-a desfășurat pe parcursul a trei nopți.

În nopțile de 23, 24 și 25 februarie, Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat, în toată țara, operațiunea „Nopți Albe”, acțiune menită să depisteze și disciplineze șoferii aflați în stare de ebrietate la volan. Astfel, în perioada menționată, 61 de șoferi în stare de ebrietate au fost depistați în trafic.

Din numărul total, 36 dintre ei sunt documentați conform codului penal, adică erau grav băuți, 13 contravențional iar alte 9 persoane au refuzat să fie supuse testului de alcoolemie. Totodată, trei persoane șofau sub influența substanțelor narcotice.

Pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică sau în stare de ebrietate produsă de alte substanțe, se pedepsesc cu amendă de până la 57.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore. Există și varianta a treia, pedeapsă cu închisoare de până la 1 an.

NICIUN COMENTARIU