Jaguar Land Rover a anunţat recent că a dezvoltat prototipul volanului cu senzori, în parteneriat cu Universitatea Glasgow. Anumite zone ale volanului se încălzesc sau se răcesc pentru a semnala şoferului viraje, schimbări de bandă sau intersecţii viitoare.

Alexandros Mouzakitis, Jaguar Land Rover research senior manager, a declarat pentru jurnaliști că, schimbările de temperatură din volan ar putea fi folosite pentru notificări care nu sunt urgente şi nu necesită o avertizare mai intruzivă, audio sau prin vibraţii, cum ar fi lipsa de combustibil sau anumite indicaţii ale sistemului de navigaţie.

Tehnologia care presupune schimbări de temperatură a fost folosită şi la maşinile autonome, pentru a indica când tranziţia de la şofer la controlul autonom s-a efectuat.

Volanul creat de Jaguar Land Rover face parte din gama de tehnologii dezvoltate de companie pentru viitor, iar indicatorii termici ar putea reduce timpul în care şoferii îşi iau ochii de la drum.

Compania a anunţat că volanul viitorului este în faza de prototip şi nu a oferit încă informaţii despre o posibilă introducere în producţie.

NICIUN COMENTARIU