VIDEO: Limitatoarele de viteză cresc consumul de carburanţi! Iată cea mai nouă soluţie propusă de ingineri

613

Pentru a spori siguranţa traficului rutier şi a pietonilor, este necesar controlul limitei de viteză impuse pe unele porţiuni de drum. Speed bump-urile au rolul de a împiedica deplasarea cu viteză sporită a automobilelelor, însă tot ele fac ca şi consumul de carburant să crească simţitor.

Ca urmare a decelerării şi accelerării de pe loc, automobilele consumă mai mult combustibil, fapt atestat deja de către un grup de specialişti. Unde mai pui că este destul de enervant pentru şoferi, iar dincolo de aceste aspecte, se spune că dăunează şi suspensiei. Astfel că este greu de găsit un echilibru între efectele pozitive şi negative ale unui astfel de limitator de viteză.

Cercetătorii au calculat faptul că anual, din cauza limitatoarelor de viteză, în atmosferă ajung cu până la 8 tone mai mult de dioxid de carbon!

Însă iată că în ajutorul automobiliştilor vine cea mai nouă invenţie din domeniu. Speed bump-ul care se ridică şi coboară de sine stătător, capabil să se ajusteze condiţiilor de trafic. Principiul de lucru al acestuia este cât se poate de simplu.

Un radar special instalat în preajma limitatorului de viteză măsoară viteza cu care se deplasează maşinile. Dacă vehiculul se încadrează în limita impusă, atunci construcţia metalică se pliază la nivel cu asfaltul, transformându-se într-o mică denivelare. În caz contrar însă, acesta rămâne ridicat, forţând şoferul să frâneze pentru a păşi obstacolul.

În materialul video de mai jos puteţi vizualiza cum decurge procesul de lucru al acestui limitator de viteză.

Adjustable Speed Bump

Road obstructions become a thing of the past with this smart speed bump..

Опубликовано Interesting Engineering 27 сентября 2017 г.

NICIUN COMENTARIU