Vestea tristă despre plecarea celor de la Mercedes din cursa celebră DTM, a apărut la mijlocul anului 2017. Atunci reprezentanții constructorului german au declarat că vor renunța la această competiție pentru a se axa mai mult pe campionatul Formula E.

Acum, după mai bine de un an, Mercedes-AMG DTM publică pe pagina sa de Facebook un material video însoțit de un mesaj de adio în care își mulțumește fanii, principalii concurenți Audi Sport și BMW Motorsport și, anunță oficial că după 30 de ani pleacă din campionatul DTM!

Cei de la Audi Sport au ținut să filmeze și ei la rândul lor un clip video, în care își arată respectul și îi mulțumește pe cei de la Mercedes pentru 22 de ani de competiții palpitante și o concurență pe măsură.

Compania Mercedes-Benz a început să participe în cursele DTM în anul 1988. Pe parcursul acestor 30 de ani, nemții au reușit să fie prezenți în 26 de sezoane în care a câștigat 10 titluri în clasamentul piloților, 13 titluri în clasamentul echipelor și șase titluri în clasamentul producătorilor. În toți acești ani Mercedes a câștigat 183 de curse, iar piloții constructorului german s-au ridicat pe podium de 540 de ori!

NICIUN COMENTARIU