După patru ani de la prima prezentare a supercarului Devel Sixteen, în cadrul Dubai International Motor Show, motorul acestuia a fost testat pe un stand dinamometric unde a reuşit performanţa de peste 5.000 CP!

La sfârşitul anului 2015, a apărut un material video în care un propulsor V16 de 12.3 litri volum, echipat cu patru turbosuflante, dezvolta 4.515 CP. Doi ani mai târziu în luna noiembrie a anului 2017, compania Steve Morris Engines confirmă faptul că motorul a atins cifra mult râvnită de 5.000 CP.

În timpul ultimilor testări ale motorului, acesta a înregistrat un rezultat de 5.007 cai putere şi 5.288 Nm cuplu motor. Indicii dinamici nemaipomeniţi au fost atinşi graţie celor patru turbo suflante cu diametrul de 81mm şi profesionalizmului de invidiat a specialiştilor din cadrul companiei Steve Morris Engines, care se laudă cu o experienţă bogată în domeniul construcţiei propulsoarelor pentru camioanele destinate curselor de drag racing.

Din păcate supercarul demenţial Devel Sixteen, nu va apărea curând pe străzile publice. Totul din cauza faptului că pratic este imposibil de a asigura o răcire suficientă pentru monstruosul V16 şi destul de problematic să proiectezi şi să instalezi o cutie de viteze capabilă să transmită această putere către roţi.

NICIUN COMENTARIU