La doar cateva săptămâni înainte de debutul oficial la Salonul Auto de la Geneva, producătorul francez Peugeot, dezvăluie informațiile despre noua generașie a modelului compact 208!

Noul Peugeot 208, vine să redefinească segmentul subcompactelor cu ajutorul numeroaselor tehnologii de ultimă generație pe care le oferă și designului modern. La care se adaugă și faptul că noul model francez va fi disponibil pe piață cu motorizări diesel, benzină și chiar o versiune electrică cu o autonomie generoasă.

Noul Peugeot 208 este dezvoltat pe noua platformă Common Modular Platform (CMP), care permite scăderea masei cu circa 30 de kilograme și o izolare fonică simțitor mai bună.

La capitolul design, 208 preia numeroase elemente cu caracter sport care au fost introduse inițial pe noua generație a sedanului 508. La prima vedere opbservăm o nouă grilă frontală și farurile care au primit tehnologia Full-LED!

La interior, francezii mizează pe instrumentarul digital de bord i-Cockpit, alături de un display central poziționat în partea superioară a planșei de bord, disponibil în versiuni de 5 inch, 7 inch și 10 inch. Tot aici merită să menționăm numeroase funcții incluse în cadrul sistemului de infotainment, motiv pentru care bordul este mai curat, cu mai puține butoane fizice.

 

Gama de motorizări a noului Peugeot 208 este alcătuită dintr-o gamă variată de propulsoare. În primul rând este vorba de un motor pe benzină PureTech cu 3 cilindri de 1.2 litri volum disponibil în 3 versiuni de putere: 75 CP și cuplu de 111 Nm cu cutie manuală cu 5 trepte, 100 CP și cuplu de 205 Nm cu cutie manuală cu 6 trepte sau cutie automată cu 8 trepte și 130 CP și cuplu de 230 Nm cu cutie automată cu 8 trepte.

Iubitorii de diesel pot opta pentru propulsorul BlueHDi cu 4 cilindri de 1.5 litri volum, disponibil în versiunea de 100 CP și cuplu de 250 Nm cu cutie manuală cu 6 rapoarte.

În premieră, va fi comercializată și versiunea electrică Peugeot e-208. Aici vorbim despre un motor electric de 100 KW sau 136 CP, care generează un cuplu de 260 Nm și ajunge la 100 km/h în 8.1 secunde, în timp ce viteza maximă este de 150 km/h. Trenul de propulsie elctric este alimentat de la un acumulator cu capacitatea de 50 kWh, capabil să asigure o autonomie de 340 km conform standardului WLTP. Acumulatorul suportă viteze de încărcare de până la 100 kW, ceea ce permite o încărcare la 80% din capacitatea totală în doar 30 de minute!

Reprezentanții Peugeot susțin că, bateria își va păstra 70% din capacitate după 8 ani de utilizare sau 160.000 de kilometri parcurși.

La fel, Peugeot 208 de nouă generație primește și o gamă variată de sisteme de asistență. Lista de opțiuni include sistemele Adaptive Cruise Control, Full Park Assist, Automatic Emergency Brake Assist, Active Lane Keeping Assist, Driver Attention Monitoring, Automatic Headlight Dipping, Speed Limit Recognition, Traffic Sign Recognition, Active Blind Spot Monitoring sau Electric Parking Brake.

Noua generație Peugeot 208 va fi disponibilă pe piața din Europa începând cu toamna acestui an, însă clienții au deja posibilitatea de a rezerva una dintre versiuni, inclusiv și cea pur electrică!

NICIUN COMENTARIU