Compania Renault a dezvăluit Hot Hatch-ul Megane RS Trophy în vara anului trecut, însă francezii nu se opresc aici și pregătesc lansarea unei versiuni și mai puternice, cunoscute sub numele de Megane RS Trophy-R.

Aceasta din urmă a fost testată recent pe circuitul de la Nurburgring fără niciun fel de camuflaj, ceea ce sugerează că prezentarea oficială este cât se poate de aproape. De altfel, publicația britanică Autocar scrie că ultimul test a avut scopul de a stabili un nou record pe circuitul de la Nurburgring pentru o mașină cu tracțiune față și că imaginile surprinse aici vor fi folosite pentru a promova această performanță.

În acest moment nu este clar dacă inginerii Renault au implementat pe Megane RS Trophy-R o versiune mai puternică a motorului turbo de 1.8 litri volum, care dezvoltă pe varianta  Megane RS Trophy un total de 300 de cai putere.

În versiunea cu cutie de viteze manuală, Megane RS Trophy oferă 400 Nm, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5.7 secunde, în timp ce viteza maximă este de 260 km/h!

Chiar dacă motorul de pe Megane RS Trophy-R va fi același, performanțele vor fi îmbunătățite printr-o serie de măsuri care au rolul de a scădea masa totală. Totodată, testele recente au indicat un design diferit pentru bara de protecție față și amortizoare, dar și alte schimbări menite să îmbunătățească coeficientul aerodinamic. În plus, unitatea folosită pe circuitul de la Nurburgring nu a fost echipată cu scaune spate, măsură luată de asemenea pentru scăderea masei.

Generația anterioară Megane RS Trophy-R avea 1.280 kilograme și era cu circa 101 kilograme mai ușoară decât Megane RS Trophy.

NICIUN COMENTARIU