Cei de la Porsche se alătură gamei de SUV-uri Coupe cu noul Cayenne care a primit un plafon plonjat, un model pe care producătorul din Stuttgart îl descrie ca având „proporții mai dinamice” și „eleganță neasemuită”!

Cea mai evidentă noutate desigur este linia caroseriei, care coboară elegant către lunetă, unde întâlnește unul dintre cele două eleroane cu care este echipat modelul. Cel de-al doilea eleron, integrat în hayon, își face simțită prezența atunci când viteza depășește pragul de 90 km/h, extinzându-se în exterior cu 135 mm pentru un plus de eficiență aerodinamică.

Proporțiile lui Cayenne Coupé sunt accentuate de plafonul coborât cu 20 mm. Acesta vine, în echipare standard, cu o suprafață vitrată de aproape un metru pătrat, oferind pasagerilor „o extraordinară senzație de spațiu”. Cei care preferă mai puține kilograme în partea de sus pot opta pentru un plafon din fibră de carbon.

Apropo de spațiu, salonul lui Cayenne Coupé promite loc la discreție pentru patru pasageri. Bancheta spate este poziționată cu 30 mm mai jos comparativ cu cea din Cayenne, pentru a reduce din handicapul creat de adoptarea unui plafon plonjat. Aceasta este oferită din standard cu profiluri individuale, iar versiunea fără profiluri individuale este disponibilă fără costuri adiționale.

Cayenne Coupé este oferit, la debut, în două versiuni de motorizare, ambele pe benzină: un V6, cu 340 CP și 450 Nm, și un V8 cu 550 CP și 770 Nm. Ambele sunt cuplate la o transmisie PDK cu opt trepte.

Cayenne Coupé promite o accelerare de la 0-100 km/h în 5,9 secunde (cu pachetele Sport Chrono și plafonul din fibră de carbon) și o viteză maximă de 243 km/h. Consumul mixt declarat este de 9,4 l/100 km!

Vârful de gamă, Cayenne Turbo Coupé, se laudă cu un sprint 0-100 km/h în doar 3,9 secunde (mai rapid cu 0,2 secunde față de SUV-ul standard) și o viteză maximă de 286 km/h. Media de consum calculată (în ciclu WLTP) pentru Turbo Coupé este de 11,4 l/100 km.

Caietul de comenzi pentru Porsche Cayenne Coupé este deja deschis, livrările fiind programate să înceapă în luna mai a anului 2019.

NICIUN COMENTARIU