Iată ca mai bine de 100 de ani, veşnicile rivale Mercedes şi BMW se întrec în performanţe tehnice, tehnologii moderne, fiabilitate şi design. Aceste două mărci legendare care pot fi numite etalon al industrii gemane de maşini, au reuşit pe parcursul timpului să creeze două tabere enorme de fani.

O mulţime de materiale video au fost filmate pentru a afla cine accelereaă mai bine sau cine se comportă mai bine pe traseu. Recent însă, canalul de Youtube, Autoshow, a postat un clip video în care celebrele modele BMW Seria 5 şi Mercedes E-Class sunt comparate în materie de crash teste, petrecute de organizaţia Euro NCAP.

Pe parcursul de aproape şase minute, cat durează materialul video, observăm cum se comportă sedanurile, fiind lovite frontal, lateral, la impact cu pietonul, cum se manifestă sistemul de asistenta la franarea de urgenţă şi cum se deformează panourile caroseriei şi blocurile optice în caz de impact.

Mai jos vă invităm să priviţi acest clip video cu comparaţia dintre cele două modele şi să ne spuneţi în comentarii care este favoritul vostru şi cine credeţi că face faţă mai bine în testele de impact.

NICIUN COMENTARIU