Skoda a dezvăluit prima sa maşină electrică. Este vorba de o versiune electrică a modelului Citigo. Citigo-e iV are o autonomie de 250 km asiguraţi de bateria de 37 de kw, măsurată în ciclul de testare WLTP.

Citigo-e are un motor electric de 81 CP şi poate accelera de la 0 la 100 km/h în 12,5 secunde. Viteza maximă este de 130 km/h.

EV-ul este disponibil cu un cablu de încărcare CCS care, atunci când este conectat la un încărcător rapid de 40 kW, va umple bateria până la 80% într-o oră.

Grilă frontală finisată în culoarea caroseriei diferenţiază autovehiculul cu cinci uşi de versiunile pe benzină. Producţia va începe în a doua jumătate a anului 2019. Citigo-e va fi construit la uzina VW din Bratislava, Slovacia, unde se produce şi VW E-Up.

Preţul lui Citigo-e va începe aproximativ de la 17.000 de euro, acesta fiind doar unul estimativ, deoarece cei de la Skoda nu au dat un preţ oficial.

Skoda a promis să lanseze mai mult de 10 maşini electrificate până la sfârşitul anului 2022, aici fiind incluse modele pe baterii, plug-in hybrid şi modele mild-hybrid. Citigo-e fiind primul dintre cele cinci automobile full-electrice pe care Skoda intenţionează să le lanseze până în anul 2025.

Al doilea model electric va avea la bază conceptul crossoverului Vision iV, prezentat la Salonul Auto de la Geneva din acest an, pe care Skoda îl va construi pe noua platformă electrică MEB a VW Group, la uzina din Mlada Boleslav.

NICIUN COMENTARIU