(VIDEO) Tatăl BMW Motorsport a condus legendarul BMW 3.0 CSL pe celebrul Transfăgărășan!

236

Jochen Neerpasch, este unul dintre numele notorii ale producătorului bavarez BMW. Cariera acestuia a început fiind pilot, apoi manager în cadrul BMW, unde și a pus piatra de temelie a diviziilor de performanță BMW Motorsport și BMW M!

Lista de realizări ale lui Neerpasch este vastă, incluzând prima școală de pilotaj a unei mărci și chiar crearea campionatului legendar BMW M1 Procar, unde au participat cei mai celebri piloți de Formula 1 de pe atunci.

Printre primele sale proiecte dezvoltate se numără și modelul BMW M535i produs în anul 1979, considerat primul sedan supersport din industia auto și BMW 3.0 CSL, primul model care a purtat cele trei culori BMW M!

Așadar, după 47 de ani de la debutul lui BMW 3.0 CSL, Jochen Neerpasch urcă la volanul acestuia pentru a face o tură pe cel mai frumos drum din lume – Transfăgărășan!

Lista de mașini prezente pentru a fi conduse pe trecătoarea montană a fost completată de modele moderne: M2 Competition, Z4 M40i, BMW M5 și BMW M5 Competition. Despre ultimele două, Neerpasch a spus că sunt unele dintre cele mai bune modele BMW pe care le-a condus vreodată.

NICIUN COMENTARIU