După ce toți producătorii și-au prezentat noile modele la Salonul Auto de la Los Angeles, cei de la Tesla au decis că acum este momentul și, au organizat un eveniment special în cadrul căruia au prezentat mult așteptatul pick-up electric, care a primit numele Cybertruck!

CEO-ul Elon Musk a promis dezvoltarea acestui model încă în anul 2012. Iar acum, în 2019, avem posibilitatea de a admira și analiza cel mai futuristic și neobișnuit model de pe piață!

Aceste lucruri le spunem deoarece Tesla Cybertruck, iese în evidență față de restul pick-up-urilor, printr-un design atipic care, potrivit lui Musk, a fost inspirat de vehiculele zburătoare din filmele Blade Runner și Back to the Future.

Reprezentanții companiei susțin că Cybertruck are o caroserie blindată care rezistă la proiectile de 9 mm și că geamurile sunt la fel și ele foarte rezistente, chiar dacă demonstrația de pe scenă în acest sens a eșuat.

Tesla a oferit câteva detalii interesante cu privire la încărcătura pe care o poate transporta noul Cybertruck. Astfel, bena pe care o are, de 2 metri lungime, are o capacitate de încărcare de aproape 1.6 tone și un volum de încărcare de 2.83 metri cubi.

Totodată, constructorul menționează prezența unei suspensii pneumatice ferită standard, fapt ce permite o gardă la sol de puțin peste 400 mm, un unghi de abordare de 35 de grade și un unghi de degajare de 28 de grade.

Tesla a publicat doar o singură imagine cu interiorul, din care ne dăm seama că americanii păstrează tradițional salonul cu o planță de bord formată doar din volan și un display mare. Oservăm și faptul că interiorul noului model oferă spațiu pentru șase pasageri.

Din păcate, Tesla nu oferă informații tehnice complete despre sistemele de propulsie și bateriile folosite. Avem doar câteva detalii despre unele versiuni cu standarde de măsurare din SUA. În schimb pute afișa autonomiile și prețurile pentru piața americană.

Așadar, Tesla Cybertruck, va fi oferit în următoarele versiuni

– Single Motor RWD: echipat cu un motor electric pe puntea spate cu care pick-up-ul ajunge de la 0 la 96 km/h în 6.5 secunde. Această versiune are o autonomie de 400 de kilometri conform standardului american EPA (unul mai dur decât europeanul WLTP) și poate tracta până la 3.4 tone, iar prețul este de 39.900 de dolari;

– Dual Motor AWD: oferă două motoare electrice, câte unul pe fiecare axă, ceea ce presupune o tracțiune integrală și o accelerare de la 0-96 km/h în mai puțin de 4.5 secunde. Autonomia crește la 482 km (EPA), capacitatea de tractare ajunge la 4.5 tone, iar prețul este de 49.900 de dolari;

● Tri Motor AWD: alcătuit din trei propulsoare electrice, oferă de asemenea tracțiune integrală, însă Tesla nu menționează cum sunt poziționate acestea. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în mai puțin de 2.9 secunde, autonomia ajunge la 800 de kilometri (EPA), în timp ce capacitatea de tractare este de 6.35 tone. Prețul acestei versiuni este de 69.900 de dolari.

Clienții pot face deja rezervări pentru noul Cybertruck, însă de data aceasta constructorul american solicită plata unui avans de doar 100 de dolari, comparativ cu cel de 1.000 de dolari solicitat anterior la prezentarea lui Model 3.

Din păcate, americanii nu menționează explicit dacă Cybertruck va fi disponibil pe piața din Europa și nu oferă date tehnice bazate pe standardele de pe Bătrânul Continent. Totuși, pick-up-ul electric poate fi comandat inclusiv din Europa prin plata unui avans de 100 de euro. În acest caz, Tesla nu menționează însă prețurile, semn că acestea nu au fost încă stabilite.

Tesla promite că producția lui Cybertruck va începe la sfârșitul anului 2021, cu excepția versiunii Tri Motor AWD, care va începe a fi asamblată la sfârșitul anului 2022.

Până la lansarea comercială pe piață la finalul anului 2021, Tesla va avea deja parte de o concurență puternică în segmentul de pick-up-uri electrice: celebrul Ford F-150 va primi o versiune electrică, iar General Motors va lansa un astfel de model în toamna anului 2021, adică simultan cu Cybertruck. De asemenea, start-up-ul american Rivian susținut financiar de Ford și Amazon va lansa pick-up-ul electric R1T în SUA în 2020 și Europa în anul 2021.

NICIUN COMENTARIU