În ultimul timp vedem tot mai multe recorduri înregistrate pe celebrul circuit de la Nurburgring. La doar o zi după ce Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe devine cel mai rapid model de serie cu 4 locuri de pe Iadul Verde, un nou timp record este înscris de Porsche, care câștigă lupta cu cei de la Lamborghini!

La începutul anului 2017, Lamborghini Huracan Performante a reușit să parcurgă un tur pe Iadul Verde în 6 minute și 52 de secunde. După șase luni, cei de la Porsche, au scos pe circuit modelul GT2 RS și i-au bătut pe italieni înregistrând un timp de 6 minute și 47.3 secunde. Atunci și a pornit marea bătălie pentru titlul de cel mai rapid model de stradă de pe Nurburgring.

Câteva luni în urmă, modelul care încă nu fusese prezentat, Lamborghini Aventador SVJ, a fost îmbrăcat în haine de camuflaj și trimis în misiune pe circuitul nemțesc, unde și a parcurs traseul în 6 minute și 44.97 de secunde ieșind din nou în fața celor de la Porsche.

Dar SURPRIZĂ! Astăzi, pe canalul de Youtube a publicației Motor1, a apărut un nou material video unde, Porsche 911 GT2 RS MR, accelerează pe Nurburgring pentru a-l bate pe constructorului din Sant’Agata Bolognese.

Modelul german de performanță, a fost preparat de Manthey-Racing, însă reprezentanții companiei nu oferă la moment detalii despre pachetul de îmbunătățiri instalat. La volanul lui 911 GT2 RS MR s-a aflat pilotul Lars Kern, cel care în anul 2017 reușea recordul pe Nurburgring cu varianta de serie a lui 911 GT2 RS.

De această dată, Kern a reușit să parcurgă un tur pe Nurburgring în 6 minute și 40.3 secunde! Ceea ce înseamnă cu 7 secunde mai rapid față de timpul stabilit în 2017 și cu aproximativ 5 secunde mai bine comparativ cu performanța realizată de italieni alături de Lamborghini Aventador SVJ.

În aceste condiții, 911 GT2 RS MR devine cel mai rapid model de stradă care a rulat pe circuitul de la Nurburgring!

NICIUN COMENTARIU