În seara zile de ieri, 6 februarie, aproximativ la orele 21:30, fiind implicați la supravegherea circulației rutiere în orașul Rezina, pe strada V.Negruță, inspectorii de patrulare au observat un automobil de model Honda care circula haotic. La somația leagală de a stopa șoferul a staționat, dar intenționat a ignorat de a prezenta actele, încuindu-se în automobil.
La multiplele solicitări a poliției de a se conforma, conducătorul nu a reacționat. În urma încercărilor de a debloca ușile automobilului, șoferul a accelerat pentru a se eschiva de la fața locului și în mod intenționat a tamponat un ofițer de patrulare, ulterior părăsind locul accidentului.

Imediat, ofițerii au solicitat ajutorul și implicarea altui echipaj pentru a reține șoferul fugar de la fața locului. Acesta continuându-și depasarea pe aceeași stradă s-a tamponat în poarta de rezervă a unui restaurant. Și de această data conducătorul a încercat să părasească locul faptei, dar a fost reținut de inspectorii de patrulare care au reacționat promt.

Ulterior, șoferul a fost încătușat și escortat la IP Rezina pentru documentare. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 44 ani, anterior documentat pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate. La solicitarea inspectorilor de a fi testat pentru alcoolemie, acesta categoric a refuzat să treacă testul alcoolscopic.

Menționăm că inspectorul de patrulare în vârstă de 51 ani în urma tamponării a fost internat în Spitalul raional Rezina în secția chirurgie cu diagnoza comoție cerebrală, însă starea sa este stabilă.

Pentru faptele sale șoferul s-a ales cu două cauze penale în baza art.349 al.2 „aplicarea violenței periculoase pentru viața şi sănătatea funcționarului public cu statut special” și art.264 al.3 „refuzul sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică” CP RM, totodată acesta a fost reținut pentru 72 ore, în baza art. 166 CPP RM.

 

NICIUN COMENTARIU