(VIDEO) Un șofer din sudul țării, s-a ales cu 5 procese verbale într-o zi!

1666

Un şofer din satul Avdarma, Găgăuzia, s-a ales cu cinci procese verbale, din partea poliţiştilor de patrulare, într-o singură zi! Bărbatul susține că astfel polițiștii se răzbună pentru un accident produs recent în aceeași localitate, unde un motociclist a fost accidentat de polițiști.

„Veneam cu copiii și soția de la Chișinău, am fost opriți de inspectorul Alexandru Ciobanu. Primul proces mi l-a scris pentru că aveam 6 pasageri. Am fost de acord. Apoi, procesul pentru lipsa scaunului auto pentru copil, la fel am fost de acord. L-am rugat să ne lase să plecăm, copiii erau obosiți, dar polițistul a spus că verificarea nu s-a terminat încă. Pe parbriz, a observat o mică crăpătură de la o piatră și a urmat un alt proces. Însă asta nu e tot. Mergând în jurul mașinii, polițistul a decis să scrie o amendă pentru plăcuţa cu numerele de înmatriculare, despre care a spus că era murdară, dar, de fapt era curată, erau clar vizibile numerele. E un fel de nelegiuire”, a declarat şoferul din satul Avdarma.

Al cincilea proces al șoferului Grigore Guna a fost emis pentru că nu avea cuplată centura de siguranță. Un astfel de comportament al polițistului de patrulare a fost „nimic mai mult decât răzbunare pentru un motociclist din Avdarma”, a mai adăugat şoferul, menţionând că „Poliția a promis că acesta a fost doar începutul”.

În înregistrarea video, postată de portalul Gagauz.info, polițistul de patrulare în dialog cu șoferul, spune că locuitorii din Avdarma au un comportament neospitalier.

Din spusele lui Grigore, după o oră de inspectare, ofițerul Alexandru Ciobanu a decis ca șoferul să fie dus la control pentru testele medicale pentru consumul de droguri.

„M-a dus la Basarabeasca pentru controlul medical. Am înregistrare video. Și soția mea, și doi copii au așteptat în drum aproximativ trei ore. În cele din urmă, soția s-a simțit rău și a trebuit să fie chemată o ambulanță. În rezultat, din motive necunoscute mie, așa și nu am fost testat în Basarabeasca. Aș vrea să mă adresez conducerii Inspectoratului de Patrulare, ca să investigheze acest caz și ca subordonații lor să nu mai comită asemenea nelegiuiri”, a adăugat şoferul.

La rândul său, şeful Plutonului Comrat, Basarabeasca, Ceadîr-Lunga al Batalionului de patrulare Sud al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Ivan Capsamun, a declarat pentru gagauzinfo.md că „în cazul în care va mai fi un astfel de incident, va fi investigat. De asemenea, acesta și-a cerut scuze“.

„Nu știm cum s-au întâmplat lucrurile cu adevărat. Am avut într-adevăr un raid săptămâna trecută, operațiunea „Capcană”. Dacă se va dovedi că angajații noștri s-au comportat necorespunzător, vom lua măsuri”, a spus Ivan Capsamun.

Toate circumstanţele sunt investigate de oamenii legii. În urma acestui incident, șoferul amendat Grigore Guna, a depus o plângere la Procuratură.

NICIUN COMENTARIU