beat la volan

Un bărbat din Glodeni prins beat la volan este primul şofer care a rămas fără permis de conducere după intrarea în vigoare a pedepselor mai dure. Conform noilor modificări, carnetului va fi ridicat automat şi va fi suspendat, până la decizia finală a instanţei de judecată, transmite publika.md

Potrivit poliţiştilor, conducătorul auto a fost observat circulând cu luminile stinse. În urma verificării cu alcooltestul, rezultatul a arătat că tânărul de 27 de ani avea o concentrație de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Individul riscă să rămână şi fără dreptul de a conduce mijloace de transport pentru un termen de până la patru ani. Totodată, el ar putea primi drept pedeapsă între 200 şi 240 de ore de muncă în folosul comunității.

Conform noilor prevederi care au intrat în vigoare astăzi, şoferii prinşi beţi la volan nu vor mai beneficia de un carnet temporar. Mai mult, le vor fi ridicate automobilele şi transportate la o parcare specială. Procedura va costa 250 de lei, plus achitarea a 50 de lei pentru fiecare oră de parcare.

Dacă judecata va decide că şoferul a urcat beat la volan, următorul permis îl va putea obţine abia după patru ani. După expirarea acestui termen conducătorii auto vor trebui să frecventeze cursurile anti alcool care costă patru mii de lei şi să susţină examenul auto repetat. ”

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului, circa 5 000 de şoferi au fost prinşi beţi la volan.

„Pe loc i se va ridica permisul de conducere. Va fi ridicată maşina şoferului care va fi depistat în stare de ebrietate. Vom forma filtre, vom forma echipaje dedicate care vor depista şoferii în stare de ebrietate”, a menţionat Alexandru Pînzari, şef IGP.

În topul celor mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere, starea de ebrietate a şoferilor este situată pe locul patru.

NICIUN COMENTARIU