După epoca Mercedes-AMG dominată de motoare V8 și V12, moda downsizing-ului i-a provocat pe inginerii germani ai diviziei de performanță să dezvolte motoare puternice pe baza propulsoarelor de volum mic.

Astfel a luat naștere unul dintre cele mai interesante motoare pe care brandul german le-a scos vreodată pe piață: noul de 2.0 litri volum Turbo de 421 CP, care devine cel mai puternic motor cu patru cilindri de pe piață, în acest moment.

Panică printre concurenți! Mercedes-AMG prezintă cel mai mai puternic motor cu 4 cilindri din istorie: 2.0 litri și 421 de cai putere!

Cunoscut intern sub numele de cod M139, noul motor reprezintă o revoluție în modul în care divizia germană produce propriile motoare. Asta pentru că acesta nu are nicio legătură cu unitățile 2.0 Turbo montate pe versiunile AMG 35 în gama constructorului german.

Cu toate acestea, Mercedes-AMG păstrează tradiția „One man, one engine”, filosofie care îi oferă unui inginer întreaga responsabilitate a construcției întregului „puzzle” care devine la final un motor semnat de AMG. Inginerul semnează ulterior pe o plăcuță care este montată pe motor în momentul așezării acestuia în compartimentul dedicat.

Întregul proces a fost surprins de Mercedes-AMG într-un clip interesant care ne arată „nașterea” noului motor de la primele șuruburi la produsul finit.

NICIUN COMENTARIU