VIDEO VIRAL: Momentul în care un șofer i-ar fi dat mită unui angajat al INP!

551
sursă foto: Stiri.md

Un video viral în care un martor a suprins momentul în care un șofer i-ar fi oferit unui ofițer INP mită, a fost publicat recentpe rețelele de socializare, împărțind internauții în două tabere, transmite Știri.md.

Unii dintre cei care au comentat materialul video spun că polițistul a luat mită, alții spun că nimic nu este clar și șoferul ar fi oferit angajatului INP actele la control.

În imaginile video observăm cum polițistul și șoferul unui microbuz stau de vorbă în stradă, iar ulterior bărbatul tras pe dreapta se întoarce din mașină apropiindu-se de angajatul INP cu mai multe acte.

Martorul care a publicat imaginile pe un grup de pe Facebook, presupune că în momentul în care polițistul a preluat actele șoferului acesta ar fi făcut loc în buzunar pentru a încasa mita.

După ce polițistul i-a întors documentele șoferului, mașina Poliției a plecat imediat de la fața locului.

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a venit cu o reacție la acest caz și a publicat procesul-verbal făcut de polițiști la fața locului în care se vede că șoferul a fost amendat pentru că avea reviza tehnică expirată și conducea fără asigurare auto obligatorie. Astfel, conducătorul auto s-a ales cu 800 de lei amendă și 5 puncte de penalizare.

Precizăm că, în secvența video de pe rețelele de socializare nu sunt atestate ilegalități admise de ofițerii de patrulare, sub forma pretinderii sau acceptării unor favoruri sau beneficii. 

Mai mult, echipajul de patrulare 9788 a sancționat șoferul autovehiculului stopat pentru lipsa documentelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă și a reviziei tehnice. În acest sens publicăm respectivul proces-verbal. 

Inspectoratul Național de Patrulare nu tolerează acțiunile prin care se urmărește denigrarea imaginii poliției și a inițiat acțiuni de identificare și sancționare a persoanei/lor care intenționat au afectat imaginea poliției și a activității polițiștilor în general”, a declarat șeful Serviciului Relații Publice din cadrul INP, Diana Fetco, pentru publicația Știri.md

NICIUN COMENTARIU