(VIDEO) Yamaha are un nou motor electric de 270 de cai putere, în vânzare. Poate fi instalat pe mașini, dar și motociclete

1861
Motorul electric de la Yamaha

În loc să produci mașini electrice, poți produce doar motoare electrice. Iar doritorii de a-și transforma vehiculul într-un EV, o vor putea face singuri, având componentele necesare.

Astfel Yamaha încurajează electrificarea în masă a automobilelor, iar drept cobai de teste au folosit o Alfa Romeo 4C, în care unitatea compactă de 200kW este instalată în locul motorului turbo-aspirat cu ardere internă. Acum în loc de mult zgomot, se produce doar o accelerație instantanee și continuă.

”High-performance electric motor prototype”, cum a fost numită unitatea electrică, poate fi instalată atât pe mașini cât și motociclete, iar asta îi conferă și mai multă utilitate. Yamaha poate reduce caii putere până la numai 47, pentru a putea fi utilizată pe vehicule cu două roți, să zicem un scooter, unde cei 270 CP ar fi mult prea mult!

Deocamdată nu au fost făcute publice prețul pentru care poate fi achiziționat motorul electric, însă cei interesați vor putea afla mai multe informații accesând pagina de web a producătorului.

NICIUN COMENTARIU