Unde altundeva dacă nu pe celebrul circuit „Iadul Verde” puteau nemţii din Ingolstadt să testeze cel mai performant Audi de generaţie nouă? Da, versiunea S a celui mai nou A8 a fost văzută din nou pe Nurburgring.

Şi o puteţi chiar auzi cum sună. Ce-i drept, pe fonul anvelopelor care stau să rupă aderenţa în curbe, sunetul motorului turbo-aspirat abia dacă se poate desluşi. Apropo de motor, nu avem prea multe detalii şi informaţii de la oficiali, dar vă putem spune cu siguranţă că Audi va păstra V8-ul de 4.0 litri regăsit şi pe vechea generaţie.

Şi dacă în generaţia actuală S8-ul pune pe roţi în jur de 520 PS şi alţi 605 PS (596 CP) în varianta S8 Plus, atunci noul model, va trebui să aibă cel puţin aceleaşi cifre sau chiar mai mul. Iar în combinaţie cu noile tehnologii, o platformă nouă şi o masă totală redusă, rezultatele nu se vor lăsa aşteptate prea mult.

Prezentarea oficială a lui Audi A8 va avea loc în luna iulie a lui 2017, în data de 11 mai exact, în cadrul unui eveniment organizat în Spania. S-ar putea ca tot atunci să fie dezvăluite şi performanţele S8-ului. Rămâne de văzut.

NICIUN COMENTARIU