Vinieta ar putea fi cumpărată în staţiile PECO sau online!

166

Acest lucru se va întâmpla dacă cererea ministrului Pavel Filip va fi satisfăcută întocmai. Premierul a cerut instituţiilor responsabile să faciliteze procurarea vinietei pentru a nu bloca accesul în vamă a automobilelor şi a nu crea ambuteiaje la frontieră.

În cadrul ședinței de Guvern, care a avut loc în data de 25 ianuarie, Pavel Filip a menționat că în condițiile actuale procedura de eliberare a vinietelor este mult prea complicată, fapt ce blochează accesul în vamă și formează ambuteiaje la frontieră.

„Rog instituțiile responsabile, în termen de o săptămână, să vină cu soluții. Plata pentru vinietă poate să fie făcută la orice stație de alimentare ori reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să fie prezent după postul vamal şi să aibă grijă de încasarea acestor plăți sau, așa cum se face în toată lumea, să fie posibilă achitarea online a vinietelor”, a declarat Pavel Filip, în debutul ședinței Executivului.

Taxa pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova pentru autovehiculele care nu sunt înmatriculate în țară variază de la 4 la 180 de euro, în funcție de perioada pentru care este cumpărată vinieta.

NICIUN COMENTARIU