Volga GAZ 5000 GL: Conceptul care încă le mai dă speranţe ruşilor

1652

Dacă ziua de astăzi a început cam prost pentru tine, nu te panica, noi îţi oferim o doză de amuzament auto. Respiră adânc şi pregăteşte-te pentru că urmează să vezi cum arată conceptul al cărui nume ruşii îl pronunţă cu multă mândrie, Volga aka GAZ 5000 GL!

Sincer să fiu, pentru început am crezut că e vorba de o glumă, dar se pare că nu. Designerii ruşi s-au întrecut pe sine şi au dat lovitura din nou prezentând o altă minune a industriei auto. Pentru că aşa o văd ei, citez „o capodoperă a industriei auto moderne”. Ei bine, „gusturile nu se discută” spune sec o vorbă din latină (de gustibus), în încercarea de a justifica astfel inutilitatea de a argumenta preferinţele personale, variabile de la individ la individ, şi libertatea de a putea fi subiectiv în ceea ce priveşte anumite preferinţe, oricât de ciudate sau nepotrivite li s-ar putea părea altora.

Volga-GAZ-5000-GL

Şi totuşi îmi vine greu să descriu cu aceleaşi cuvinte cu care au făcut-o portalurile ruseşti, această „capodoperă”. Nu văd nici liniile flluente şi elegante, cu atât ma mult nu văd nici un o urmă de lux şi sportivitate combinate astfel încât să putem vorbi despre o adevărată artă. Mai amuzantă decât fraza care descrie designul maşinii ca fiind unul de invidiat pentru producătorii auto internaţionali, este următoarea, în care autorul susţine că britanicii s-au inspirat de la conceptul ruşilor atunci când au desenat noul Range Rover Evoque!

În continuare însă, vă las pe voi să comentaţi noul model GAZ 5000 GL, despre care se spune că a împrumutat „tot cei mai bun” de la modelele „străine” cum ar fi chiar Volvo şi Lexus. Nu de alta, dar îmi vine greu să nu menţionez geamurile portierelor extrem de mici, spaţiul vitrat limitat, sau forma portierelor atât de incomodă. Iar dacă designerii responsabili de acest proiect încă mai au speranţa că noua Volga va ajunge în producţie de serie, atunci superbul sedan ar trebui să fie dotat cu un propulsor de 3.2 litri şi 296 cai putere, „setat pentru un stil de condus sport şi dinamic”.

GAZ-5000-GL-Volga-2-570x363

Iată şi câteva fraze care descriu măreţia noului sedan:

„Элегантные линии кузова сочетают в себе элементы агрессии, мощи и современного стиля.”
„не всякий иностранный автопроизводитель может похвастаться таким изящным дизайном своих концепт-каров.”
„дизайнеры искали свое вдохновение у наилучших авто мира, выбирая самые красивые элементы для внешнего вида Волги 5000 GL.”
„Немного выступающие по бокам крылья как бы намекают, что концепт-кар будет создан для быстрой и динамичной езды.”
„Примечательно, что после появления в 2010 году первой информации про концепт от ГАЗ, в следующем году появился Range Rover Evoque, который имеет очень много общих черт с Волгой 5000 GL. Кто знает, может британцы черпали своё вдохновение у русского концепт-кара?”

Volga-GAZ-5000-GL-2

sursa: motorltd.ru

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ