Compania Volkswagen a prezentat o nouă generație de transmisie mecanică, care a primit indicele de fabrică MQ281. Reprezentanții mărcii declară că, noua cutie de viteze necesită mai puțin ulei, ajută la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și este foarte silențioasă. Primul model, care va fi echipat cu o noutate, va fi noul Volkswagen Passat.

Grație reducerii de emisii nocive, costul final al modelelor va fi un pic mai mic pentru viitorii proprietari din Europa. Asta din cauza că impozitele sunt calculate pe baza cantității de dioxid de carbon per kilometru de drum. În plus, transmisia a devenit mai economă, predecesorii săi cu indicii MQ250 și MQ350 aveau nevoie de 2.3 litri de ulei de transmisie, în timp ce noua generație a cutiei de viteze are nevoie de doar 1,5 litri de ulei.

Noua cutie MQ281 este capabilă să reziste la sarcini care variază între 200 și 340 Nm, făcând-o eligibilă pentru marea majoritate a modelor Grupului VAG. Aceasta va fi oferită alături de benzinarul de 1.0 litri volum de 113 cai putere și motorul turbo diesel de 2.0 litri volum care dezvoltă 148 CP.

Noua cutie va fi produsă la uzinele din Spania și Argentina. Aceasta se va regăsi ulterior pe pe modelele brandurilor Seat, Audi, Skoda și Volkswagen.

NICIUN COMENTARIU