Viitorul mașinilor electrice este chiar aici și astăzi! Chiar dacă este greu de crezut, tot mai mulți producători și-au schițat deja planurile de lungă durată, iar acestea includ doar vehicule cu zero emisii.

Grupul Volkswagen, un alt producător important de pe arena mondială, estimează că era motoarelor convenționale este aproape să apună spre finele anului 2026, când pe străzi marea majoritate automobile vor fi electrice deja. Ori, mai corect spus, echipate cu motoare electrice și alimentate de baterii.

Spre exemplu, platforma modulară MEB, dedicată mașinilor electrice care vor rezulta din dezvoltarea conceptelor Volkswagen ID și ID Buzz, este gata să fie folosită de grupul german pentru proiectul ambițios de lansare a viitoarelor modele cu emisii zero, scrie automarket.ro.

Volkswagen, Skoda, Seat și Audi sunt cele 4 branduri care vor beneficia de noua platformă prin care grupul vrea să producă 10 milioane de mașini în următorii ani, respectiv “primul val de electrice”.

Grupul Volkswagen pare hotărât să lase în urmă scandalul Dieselgate și să renunțe definitiv la mașinile diesel, dar și la cele pe benzină. Un oficial VW susține că producătorul german va renunța la motoarele cu ardere internă la sfârșitul următoarei generații de modele, adică după 2026.

“Colegii noștri lucrează în prezent la ultima platformă pentru modelele care nu sunt neutre din punctul de vedere al emisiilor. Vom elimina gradual motoarele cu ardere internă,” a declarat Michael Jost, directorul de strategie al brandului Volkswagen.

Volkswagen susține că va construi până la 15 milioane de “electrice” în următorii ani pe platforma MEB. Mai mult, VW a anunțat oficial și convertirea fabricilor din Zwickau, Emden și Hanovra pentru producția de vehicule electrice.

NICIUN COMENTARIU