Ziua de 29 martie este o zi importantă pentru Volkswagen. Constructorul german sărbătorește astăzi 45 de ani de la startul producției de serie a primei generații Golf, care avea să ajungă în showroom-uri pe data de 8 iulie înainte ca livrările să debuteze efectiv în 5 august.

Volkswagen Golf I era disponibil în versiuni cu două și patru uși, avea cinci locuri și un portbagaj de 300 de litri. La lansare, Golf I era disponibil cu un motor pe benzină de 1.1 litri și 50 de cai putere sau un motor pe benzină de 1.5 litri și 70 de cai putere, ambele cu patru cilindri. De asemenea, modelul era disponibil cu tracțiune față și o cutie de viteze manuală cu patru trepte, în timp ce cutia de viteze automată cu trei trepte era opțională.

„În 1974, angajații noștri se confruntau cu provocarea de a trece de la producția lui Beetle la producția lui Golf. De atunci, am continuat să dezvoltăm uzina, iar astăzi, pe lângă Golf, producem și e-Golf, Golf GTE și Golf Sportsvan”, a declarat Stefan Loth, managerul uzinei de la Wolfsburg.

În cei 45 de ani care au trecut de la lansarea producției de serie, Volkswagen a comercializat peste 35 de milioane de unități, ceea ce înseamnă 780.000 de unități pe an sau o unitate la fiecare 41 de secunde.

În prezent, Volkswagen lucrează la cea de-a opta generație Golf, care va fi disponibilă pentru achiziție în prima parte a anului 2020. Lansarea inițială era programată pentru finalul acestui an, însă a fost amânată pentru a evita sezonul Crăciunului, potrivit informațiilor oficiale. Presa a speculat însă că, amânarea debutului a fost cauzată de o serie de defecțiuni tehnice ale noilor tehnologii care vor fi integrate pe modelul compact.

NICIUN COMENTARIU