Volkswagen începe producția celei mai puternice versiuni a modelului Amarok! Motor diesel V6 și 272 de cai putere

231

Circa o lună în urmă, compania Volkswagen a anunțat lansarea unei noi versiuni pentru pickup-ul Amarok. Acum constructorul german anunță că asamblarea noii versiuni a luat start la uzina de la Hanovra și oferă câteva detalii suplimentare despre aceasta.

Cea mai importantă informație vizează trenul de propulsie, alcătuit dintr-un motor diesel V6 de 3.0 litri volum, care oferă 258 de cai putere, iar temporar poate livra și 272 CP în intervalul dintre 3.250 și 4.000 rpm prin intermediul unui overboost. Cuplul maxim de 580 Nm este disponibil de la 1.400 până la 3.000 rpm, în timp ce sistemul de tracțiune integrală 4Motion și cutia de viteze automată cu 8 trepte sunt disponibile în oferta de bază a acestei versiuni.

În plus, Volkswagen a anunțat și o serie de noutăți minore la capitolul design. Astfel unele elemente ale plafonului au fost vopsite în negru, la fel ca și scaunele cu tapițerie Nappa, în timp ce jantele au fost înlocuite cu unele mai mari cu diametrul de 20 inch.

Noua unitate de propulsie va fi disponibilă doar pentru nivelurile de echipare Aventura și Highline ale modelului Amarok, iar livrările vor începe deja la jumătatea lunii iunie. Producătorul acceptă deja precomenzi, astfel încât cunpaștem că pe piața din Germania, prețul de bază pentru noua versiune cu motor V6 de 258 CP este de aproape 51.400 de euro pentru nivelul de echipare Aventura și puțin peste 58.000 de euro pentru nivelul de echipare Highline.

NICIUN COMENTARIU