Gigantul auto Volkswagen, a sistat asamblarea hatchback-ului cu trei uşi Scirocco. Pe site-ul oficial al companiei a apărut un mesaj, în care se spune că modelele Scirocco nu mai pot fi configurate sau comandate, în vânzare au râmas doar modelele asamblate mai devreme.

În anul 2006 a fost prezentat conceptul Iroc, un hatchback coupe cu trei uşi, care avea o siluetă sportivă şi aerodinamică.  Conceptul era echipat cu un motor turbo pe benzină de 1.4 litri volum, capabil să dezvolte 210 CP. Cu doi ani mai târziu a fost prezentată a treia generaţie Volswagen Scirocco, care repeta formele conceptului.

Aceasta era construită pe platforma Golf-ului de generaţia a cincea şi se echipa cu două propulsoare pe benzină şi două pe diesel. În 2009 Scirocco a primit versiunea R, extrem de populară în rândurile fanilor Volkswagen. Versiunea sport folosea un benzinar turbo de 2.0 litri volum, capabil să stoarcă 265 CP şi 350 Nm, astfel clasând Scirocco R pe nişa hothatch-urilor.

În 2012 a mai fost lansată o versiune specială numită GTS. Ea se diferenţia de stoc printr-un ansamblu de linii care se întindeau pe capotă şi acoperiş, etriere vopsite în culoarea roşie, barele faţă şi spate redesenate şi un eleron de la versiunea R. Acesta era pus în mişcare de către un propulsor în patru cilindri de 2.0 litri volum.

NICIUN COMENTARIU