În ultimii ani, segmentul Hot Hatch-urilor de clasă compactă oferă valori de putere din ce în ce mai generoase. Volkswagen este unul dintre constructorii care s-a făcut remarcat în acest segment, iar noua generație Golf ar urma să aibă un reprezentant de top.

Conform unor surse apropiate companiei, inginerii constructorului german dezvoltă o nouă versiune Golf R, iar în paralel lucrează și la o variantă de top denumită R Plus.

Aceasta va fi dezvoltată având la bază arhitectura și tehnologia utilizată de divizia Volkswagen Motorsport pe varianta de circuit Golf TCR, iar anumite elemente vor fi preluate și de pe conceptul Golf R400. Aceleași surse susțin că viitorul Golf R Plus va fi cel mai puternic și cel mai agresiv Golf dezvoltat de producătorul german până în prezent. Resursele motorului ar urma să ajungă la „circa 400 CP”, valoare apropiată de cea anunțată de Mercedes pentru viitorul AMG A45.

În acest moment, proiectul încă nu a primit aprobare pentru a intra în producție, dar sursele menționează că Herbert Diess, șeful grupului Volkswagen, susține un astfel de produs. În cazul în care lucrurile decurg conform planurilor, versiunea Golf R Plus va fi lansată simultan cu varianta „normală” Golf R în 2020.

NICIUN COMENTARIU