Șeful departamentului de marketing al constructorului german, Jurgen Stackmann, anunță acum că, cel mai probabil, SUV-ul va fi ultimul model Volkswagen care va mai utiliza un propulsor diesel V8.

Anunțul șocant vine la doar câteva săptămâni depă ce Volkswagen a declarat că Touareg va fi disponibil începând din luna mai într-o nouă versiune de top echipată cu un motor diesel V8 cu capacitatea de 4.0 litri capabil să genereze 421 de cai putere și un cuplu maxim de 900 Nm.

„M-am întâlnit cu mulți proprietari de Touareg cu motor diesel V10 TDI, iar cei care îl au nu îl vor vinde niciodată. Va fi la fel cu V8. Este pentru acei clienți care vor ceva special și îl vor obține. Cel mai probabil, va fi ultimul model cu motor diesel V8 pe care îl veți vedea”, a declarat Stackmann pentru publicația Top Gear.

Prin urmare, Volkswagen anticipează că versiunea cu motor diesel V8 a lui Touareg va deveni o țintă în special pentru colecționari, întrucât aceștia vor fi interesați să dețină o mașină cu un sistem de propulsie care nu va mai fi utilizat ulterior de producătorul de la Wolsburg.

„Am avut o lungă dezbatere și credem că Touareg este un model premium. Poate concura cu orice rival din întreaga lume. Este o onoare specială să-i oferim un motor diesel V8 și cred că va fi o mașină pentru colecționari din prima zi”, a adăugat Stackmann.

Noua generație a SUV-ului Volkswagen Touareg s-a lansat cu aproximativ un an în urmă, iar până la debutul versiunii de top cu motor diesel V8 este disponibil cu unitatea diesel V6 TDI cu capacitatea de 3.0 litri. Aceasta este oferită de producătorul german în versiuni de 231 CP și 286 CP.

NICIUN COMENTARIU