Volvo devine primul producător auto care integrează Skype-ul pe maşinile sale!

131
Puts the driver in charge of their schedule

Iată că tot mai multe aplicaţii ce le regăsim pe smartphone-uri, migrează treptat şi pe sistemele de infotainment din maşinile noastre. Cel mai proaspăt exemplu este Skype-ul, video chat-ul extrem de popular şi printre moldoveni, care iată că va fi de găsit şi pe seria de maşini 90.

Volvo a apelat la Microsoft cu o idee neobişnuită de a face disponibilă aplicaţia Skype pe maşinile lor. Nu pe oricare, ci pe cele vârf de gamă din seria 90, adică XC90, S90, V90, etc. Suedezii explică acest pas prin dorinţa de a face comunicarea în şedinţe mult mai accesibilă pentru oamenii de afaceri (clienţi Volvo), contribuind astfel la siguranţa acestora prin menţinerea atenţiei lor acolo unde e nevoie, la drum şi nu la apelurile telefonice sau conexiunea cu internetul.

Dacă este o idee bună sau nu, rămâne de văzut, cert este că Volvo a decis deja şi acum toate apelurile video făcute prin Skype vor putea fi văzute direct pe display-ul consolei centrale şi vor putea fi accesate cu un singur buton. Ba mai mult, acestea pot fi şi înregistrate pentru a le putea asculta ulterior, în caz că „lipseşti” de la şedinţă.

Suedezii nu au oferit prea multe detalii însă se pare că funcţia video va fi totuşi exclusă din meniu, din nou, pentru a nu distrage atenţia şoferului. Aproape un non-sens, de vreme ce Skype a devenit popular datorită acestui privilegiu, care îţi permite să te vezi în regim live cu interlocuitorul. Totuşi, cei de la Volvo sunt convinşi că este mai sigur să participi într-o conferinţă prin sistemul de infotainment decât să jonglezi cu telefonul la volan.

Adiţional, în pachetul de aplicaţii Business, Volvo vrea să introducă şi asistentul Cortana, tot de la Microsoft, omologul Siri pentru Apple sau Alexa Amazon, în speranţa că acesta (asistentul) le va uşura sarcinile celor aflaţi la volan preluând comenzile vocale şi anticipând nevoile şoferilor.

Skype for Business in car app
Skype for Business in car app
Join Skype for Business meeting in a Volvo car
Join Skype for Business meeting in a Volvo car
Skype for Business meeting list in car
Skype for Business meeting list in car
Volvo Cars’ Record and Send app
Volvo Cars’ Record and Send app

NICIUN COMENTARIU